Δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων

Σεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά δεδομένα των πελατών μας.

Προσωπικά Δεδομένα - GDPR

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Το κατάστημα μας μέσω του δικτυακού τόπου www.mambo.gr  συλλέγει προσωπικά δεδομένα των χρηστών όπως όνομα, επώνυμο, διευθύνσεις, τηλέφωνα, emails, ηλικία, φύλλο κλπ κατά τη διαδικασία εγγραφής ή κατά τη διαδικασία εισαγωγής των στοιχείων σας για τη διεκπεραίωση μιας παραγγελίας σας ή με τη μορφή ερωτηματολογίων, διαγωνισμών. Σε κάθε περίπτωση η Εταιρεία δεσμεύεται για την καλόβουλη χρήση αυτών πάντα με σκοπό την διεκπεραίωση, προώθηση και βελτιστοποίηση των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους καταναλωτές. Πρόσβαση στα δεδομένα αυτά έχουν μόνο εξουσιοδοτημένοι υπάλληλοι της Εταιρείας και συνεργάτες της Εταιρείας που σκοπό έχουν την εκτέλεση εργασιών για την ικανοποίηση των επιθυμιών και των παραγγελιών σας και πάντοτε διασφαλίζοντας ότι αυτά δεν πρόκειται να επεξεργαστούν παράνομα. Σε καμία περίπτωση η χρήση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών/καταναλωτών δεν προορίζεται προς δημοσίευση, ενοικίαση ή πώληση σε τρίτους παρά μόνο στις περιπτώσεις ίδιας αίτησή σας ή δικαστική παραγγελία ή απόφασης άλλης δημόσιας αρχής. Ανά πάσα στιγμή ο χρήστης έχει το δικαίωμα της ενημέρωσης ή/και αντίρρησης με την περαιτέρω επεξεργασία των στοιχείων του βάση της νομοθεσίας περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, συμπεριλαμβανομένης και της περίπτωσης αμέλειας, και λαμβάνοντας υπόψη τον όγκο και τη φύση του διαδικτύου, η Εταιρεία δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε μορφή ζημίας υποστεί ο χρήστης/επισκέπτης του δικτυακού τόπου www.mambogr , των υπηρεσιών, επιλογών και περιεχομένων αυτού, στα οποία προβαίνει με δική του πρωτοβουλία και με τη γνώση των όρων του παρόντος. Σε κάθε περίπτωση το κατάστημα μας  μας και ο ιστότοπος www.mambo.gr  είναι πλήρως εναρμονισμένοι με βάση τις διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων (άρθρο 11 ν. 2472/1997).

GDPR (General Data Protection Regulation)

Ο GDPR τίθεται σε ισχύ από 25 Μαίου 2018 «Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων» [Κανονισμός (ΕΕ) 2016/679 ΤΟΥ Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2016  .(Διαβάστε εδώ το πρωτότυπο έγγραφο)

Ο Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων (General Data Protection Regulation – GDPR) της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθορίζει μέτρα που θα πρέπει να ακολουθηθούν προκειμένου να εξασφαλιστεί η εμπιστευτικότητα, ακεραιότητα και διαθεσιμότητα των προσωπικών δεδομένων. Καθορίζεται ο τρόπος με τον οποίο οι οργανισμοί θα διαχειρίζονται τα δεδομένα των υπαλλήλων, πελατών και συνεργατών τους και αφορά όλα τα πρόσωπα που διαμένουν στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Ζώνη (Economic European Area – EEA).

Ως προσωπικά δεδομένα θεωρείται κάθε τύπος πληροφορίας που μπορεί, άμεσα ή έμμεσα, να ταυτοποιήσει ένα πρόσωπο ανεξάρτητα με το εάν σχετίζεται με την προσωπική, επαγγελματική ή δημόσια ζωή του. Μπορεί να είναι ένα όνομα, μια φωτογραφία, μια διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, τραπεζικά δεδομένα, λεπτομέρειες επαγγελματικής απόδοσης, αγορές, ΑΦΜ, εκπαίδευση, όνομα χρήστη ή ip διεύθυνση ηλεκτρονικού υπολογιστή και πολλά άλλα.

- Ο πελάτης χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες της παρούσας ιστοσελίδας συναινεί και αυτομάτως εξουσιοδoτεί το mambo.gr μέσω των συστημάτων που διαθέτει (φόρμα παραγγελιών, φόρμες newsletter, κλπ) να συλλέγει τα προσωπικά στοιχεία που απαιτούνται (e-mail, ονοματεπώνυμο, κλπ) για την ολοκλήρωση της ενέργειας που επιθυμεί ο πελάτης. Η συναίνεση και η εξουσιοδότηση δίνεται αυτόματα από το σχετικό "check box" στις διάφορες φόρμες - αιτήσεις που υπάρχουν στην παρούσα ιστοσελίδα ή σε πεδία που θα δηλώσει ο πελάτης αυτοβούλως τα στοιχεία του (πχ καταχώρηση του e-mail σε φόρμα newsletters).

- Η παρούσα ιστοσελίδα διατηρεί και αποθηκεύει τα προσωπικά δεδομένα του πελάτη όσο καιρό ο πελάτης παραμένει "ενεργός πελάτης".

- Η παρούσα ιστοσελίδα ΔΕΝ κοινοποιεί τα δεδομένα που διατηρεί σε τρίτους παρά μόνο σε ανώτατες εισαγγελικές ή αστυνομικές αρχές αν και εφόσον αυτά ζητηθούν με επίσημο και νόμιμο τρόπο.

- Ο πελάτης διατηρεί το δικαίωμα να αλλάξει ή να διαγράψει τα δεδομένα που βρίσκονται αποθηκευμένα στο mambo.gr εφόσον αποστείλλει e-mail στο sales@mambo.gr ζητώντας την συγκεκριμένη ενέργεια. Η συγκεκριμένη ενέργεια πραγματοποιείται ΜΟΝΟ από το δηλωμένο e-mail του ιδιοκτήτη που έχει καταχωρηθεί στην έναρξη της συνεργασίας του πελάτη με το mabo.gr. Σε περίπτωση που ο πελάτης ζητήσει διαγραφή των στοιχείων του θα πρέπει να γνωρίζει ότι βάσει φορολογικού νόμου στης Ελλάδος τα στοιχεία που είναι αποθηκευμένα στο σύστημα τιμολόγισης της mambo.gr. ΔΕΝ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ. Θα διαγραφούν από το παρόν site αλλά δεν μπορούν να διαγραφούν από το σύστημα τιμολόγησης.

- Κατά την είσοδο του πελάτη στο παρόν site καταγράφεται δυναμικά και αυτόματα η IP του στα logs του server η οποία αξιοποιείται εσωτερικά ΜΟΝΟ για στατιστικούς λόγους (μηνιαίες επισκέψεις πελατών, χώρα προέλευσης, κλπ).

- Σε περίπτωση κακόβουλης ενέργειας (ή έστω υπόνοιας) κατάχρησης IP από τρίτους μη εξουσιοδοτημένους χρήστες (spam, hacking, Κλπ), ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να διακόψει προσωρινά ή μόνιμα την ή τις IP διευθύνσεις ή ολόκληρο έυρος διευθύνσεων (mask).

- Η πλοήγηση από κατηγορία σε κατηγορία ή σε υποσέλιδα στο παρόν site γίνεται με εσωτερικούς υπερσυνδέσμους (links). Σε περίπτωση (εάν και εφόσον χρειαστεί) που ο επισκέπτης μεταφέρεται σε εξωτερικό site τρίτου με προβληματικό ή αλλοιωμένο περιεχόμενο την ευθύνη την έχει ο ιδιοκτήτης ή διαχειριστής του τερματικού site και οχι το mambo.gr.

ΕΦΑΡΜΟΣΤΑΙΟ ΔΙΚΑΙΟ

Οι ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ χρήσης του δικτυακού τόπου www.mambo.gr , καθώς και οποιαδήποτε τροποποίηση, αλλαγή ή αλλοίωσή τους διέπονται και συμπληρώνονται από το ελληνικό δίκαιο, το δίκαιο της ευρωπαϊκής ένωσης και τις σχετικές διεθνείς συνθήκες. Οποιαδήποτε διάταξη των ανωτέρω όρων καταστεί αντίθετη προς το νόμο, παύει αυτοδικαίως να ισχύει και αφαιρείται από το παρόν, χωρίς σε καμία περίπτωση να θίγεται η ισχύς των λοιπών όρων. Το παρόν αποτελεί τη καθολική συμφωνία μεταξύ της Εταιρείας ως διαχειρίστριας του παρόντος δικτυακού τόπου και του επισκέπτη/χρήστη των σελίδων και υπηρεσιών του και δε δεσμεύει παρά μόνο αυτούς.

COOKIES

Το κατάτημα μπορεί να χρησιμοποιεί αλφαριθμητικά αρχεία αναγνώρισης, τα λεγόμενα «cookies» για την αναγνώριση του επισκέπτη/χρήστη ορισμένων υπηρεσιών και σελίδων του δικτυακού τόπου (π.χ. newsletters, καλάθι αγορών, wishlist κλπ). Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που αποθηκεύονται στο σκληρό δίσκο κάθε επισκέπτη/χρήστη και δεν λαμβάνουν γνώση οποιουδήποτε εγγράφου ή αρχείου από τον υπολογιστή του. Αυτά ανάλογα με τη διάρκειά τους χωρίζονται σε προσωρινά «session cookies» και έμμονα «persistent cookies». Τα session cookies χρησιμοποιούνται για Α) Αυτόματη αναγνώριση σας ως εγγεγραμμένου χρήστη μετά τη σύνδεσή σας (login) ή/και για την περιήγηση σε ασφαλείς ιστοσελίδες, Β) Για τη λειτουργία του ηλεκτρονικού καλαθιού και wishlist και την αυτόματη αναγνώριση του χρήστη κατά την εκτέλεση αγορών, Γ) Για την ηλεκτρονική αναγνώριση των χρηστών που είναι ήδη συνδεδεμένοι σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα persistent cookies χρησιμοποιούνται για Α) Τη διευκόλυνση και βελτιστοποίηση της χρήσης των προσφερόμενων υπηρεσιών και κατανάλωσης/χρήσης των προϊόντων/υπηρεσιών προς πώληση, Β) Για στατιστικούς λόγους και προκειμένου να καθορίζονται οι περιοχές οι οποίες είναι χρήσιμες ή δημοφιλείς ή για λόγους marketing Γ) Για εμφάνιση περιεχομένου αντίστοιχου με τις επιλογές και τα ενδιαφέροντά σας. Τα δεδομένα που συλλέγονται από τη χρήση των cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά με τη μορφή ανώνυμων στατιστικών δεδομένων και δε φέρουν οποιαδήποτε άμεση σύνδεση με το πρόσωπό σας. Ο επισκέπτης/χρήστης του δικτυακού τόπου μπορεί να ρυθμίσει τον διακομιστή του κατά τέτοιο τρόπο ώστε είτε να τον προειδοποιεί για τη χρήση των cookies σε συγκεκριμένες υπηρεσίες της Εταιρίας είτε να μην επιτρέπει την αποδοχή της χρήσης cookies σε καμία περίπτωση. Σε περίπτωση που ο επισκέπτης/χρήστης των συγκεκριμένων υπηρεσιών και σελίδων δεν επιθυμεί την χρήση cookies για την αναγνώριση του δεν μπορεί να έχει περαιτέρω πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές.